Autóüveg fóliázás

Az autóüveg fóliázás folyamata során a műanyag fóliát a jármű ablakaira helyezik fel. Az autóüveg fóliázás előnyei között szerepel a hővédelem, az UV-sugarak elleni védelem, a biztonsági és személyes védelem, valamint az autó megjelenésének javítása is. Az autóüveg fóliák különböző árnyalattal, mintákkal és funkciókkal rendelkeznek, így minden autótulajdonos megtalálhatja az igényeinek és ízlésének megfelelő fóliát. Az autóüveg fóliázás általában gyorsan és egyszerűen elvégezhető, és nem igényel jelentős módosításokat az autó ablakain. Azonban fontos, hogy az autóüveg fóliázást szakemberek végezzék el, hogy elkerüljük az esetleges hibák vagy a fólia rossz minőségű felhelyezésének következményeit.

Az általunk használt LLumar autóüveg fóliákkal egyedivé varázsolhatja autóját. A hővédő üvegfólia csökkenti az autó utasterének felhevülését, megszünteti a nap égető érzetét. Az összes fólia UV szűrő réteget tartalmaz, amely megakadályozza a kárpitok kifalulását, műanyag elemek  elöregedését. A betörésvédő autófólia összetartja a szilánkokra tört üveget, csökkenti a személyi sérülés veszélyét, védi értéktárgyait a tolvajoktól.

Szinte teljesen átlátszó kerámia technológiás hővédő fóliáink szabályosan felhelyezhetőek akár a vezető melletti ablaküvegekre is, így nem csak a gyermekeit, utasait védheti meg a napfény káros hatásaitól, hanem önmagát is!

Az autóüveg fóliázás menete:

 • fólia kiválasztás, árak egyeztetése, autó típus, évjárat, kivitel (pl. 3ajtós,5ajtós, sedan, kombi, stb.) alapján,
 • árajánlatot a fentiek tudatában email-ben, sms-ben vagy messenger-en is tudunk adni.
 • bejelentkezés telefonon vagy a műhelyben személyesen.

 

Mi a teendő üvegfóliázás előtt az autóval?

 • lemosott, tiszta autóval áll módunkban az autón megbeszélt munkákat elvégezni, amennyiben nincs időd lemostani fóliázás előtt, mosási felárat számolunk fel (lásd -árak)
 • személyes tárgyak nélkül hozd az autód, hogy ne kallódjanak el a cuccaid, (pl. gyerek ülés, szerszámos láda, szatyrok stb.)

Hogyan zajlik az üvegfólia felrakása?

 • szétszerelés: amennyiben szükséges, az ajtópanelek, kalaptartó, belső tükör, egyéb burkolatok leszerelése. (a szétszerelés mértéke típusonként eltérhet!)
 • ablakok kiszerelése:  főleg a gumi kéderes (nem ragasztott) üvegek esetén (típus függő!)
 • ablakok külső majd belső felületének tisztítása
 • üvegfóliák méretre szabása, formázás, majd felragasztása, vizes eljárással
 • lefóliázott üvegek szárítása
 • összeszerelés
 • autó átadása

Autófólia típusok

LLumar IRX Sorozat

Infravörös és teljes napenergia visszaverés

Az IRX egy nano-kerámia technológián alapuló fólia sorozat, ahogy a neve is mutatja, a STRATOS-hoz hasonlóan kifejezetten az infravörös sugarak ellen fejlesztették ki, így hatékony védelmet nyújt a magas hőmérséklet ellen. Azonban, mivel nem tartalmaz fémet, nem zavarja az autóban használt rádiófrekvenciás eszközök (pl. GPS, rádió, telefon, internet) működését sem.

Az IRX sorozatban 4 féle fényáteresztési érték áll rendelkezésre: 5%, 15%, 35% és 50%. Fontos megjegyezni, hogy a vezető oldali üvegre műbizonylattal nem szerelhető fel.

LLumar CTX Sorozat

Infravörös és teljes napenergia visszaverés

A CTX sorozat magas hővédelmet biztosít, hasonlóan az ATR-hez, de nem tartalmaz fémet, így nem zavarja az autóban használt elektronikus eszközöket (GPS, rádió, telefon, internet). A CTX élettartama rendkívül hosszú, mivel nem tartalmaz oxidálódó fémeket, és gyári garanciája is 12 év, ami a technológiában kiemelkedő.

A CTX fóliasorozat 4 féle fényáteresztési értékkel érhető el: 5%, 15%, 35% és 50%. (Az első ülés mögötti oldalsó ablakra jogszabályi előírások miatt nem telepíthető.)

LLumar ATR Sorozat

Infravörös és teljes napenergia visszaverés

Ha Önnek fontos az autója megjelenése, a belátás védelme és az intenzív hővédelem, akkor ajánljuk figyelmébe a LLumar ATR sorozatot. Ez a sorozat magas hővédelmi tulajdonságait a polimer rétegek közötti fémbevonatnak köszönheti, amely hosszú élettartamot biztosít a fóliának. A gyártó ezen autófóliákra is 10 év garanciát vállal szakember általi beépítés esetén. Az ATR sorozat a közepes ár ellenére is nagyon népszerű megrendelőink körében, mivel magas minőséget biztosít.

Az ATR 5 féle fényáteresztési értékkel kapható: 5, 15, 20, 35, és 50%. (A vezető oldali üvegekre szabályosan, műbizonylattal nem telepíthetőek.)

LLumar ATC Sorozat

Infravörös és teljes napenergia visszaverés

Ez a termékcsalád szabadalmaztatott, mély-színezési eljárással készül, amely biztosítja a fólia tartósságát. A gyártó 7 év garanciát vállal a leválás, felhólyagosodás és réteg szétválás ellen, amennyiben a fóliát szakember telepíti fel. Az ATC sorozatot azoknak ajánljuk, akik elsősorban esztétikai okok miatt vagy a belátás védelme érdekében szeretnék fóliáztatni az autójukat. A fóliák 5-80% fényáteresztési értéket biztosítanak, 5-5 árnyalatban és 2 színváltozatban kaphatók. Az ATC sorozat kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik, így magas minőséget biztosít alacsony áron.

Az ATC fóliák 5 féle fényáteresztési értékkel érhetőek el: 5, 15, 20, 35 és 50%. (A vezető oldali ablakokra szabályosan és műbizonylattal nem szerelhetőek fel.)

LLumar AIR Sorozat

Infravörös és teljes napenergia visszaverés

Az AIR fólia sorozat kifejezetten magas fényáteresztéssel rendelkezik, ahogyan azt a nevük is sugallja (air = levegő). Az emiatt szinte láthatatlan telepítés után a fóliák teljesítménye nem változtatja meg az autó gyári üvegeinek kinézetét. Ennek ellenére az AIR fóliák nagyszerű hővédő képességekkel rendelkeznek, és a nano-kerámia technológiának köszönhetően nem tartalmaznak fémeket, így nem befolyásolják a gépkocsi rádiófrekvenciás eszközeit, például a GPS-t, a rádiót, a telefont vagy az internetet.

Az AIR sorozatban 3 féle fényáteresztési értékkel érhető el: 75, 80 és 90%. A vezető oldali ablakokra szabályosan, műbizonylattal telepíthetőek! (Amennyiben a vezető oldali ablakok már gyárilag sötétítettek, sajnos semmilyen fóliát nem lehet rájuk szabályosan telepíteni.)

Műbizonylat / fóliázás szabályai

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében a fólia és az üveg közé elhelyezett jelölésnek eltávolíthatatlanul kell rögzítve lennie. Az “H” vagy “AF” jelzést, valamint az engedélyszámot azonban csak olyan fóliák kapják meg, amelyeket a Közlekedési Hatóság bevizsgált és engedélyezett. Ezek az alkatrészszámok lehetővé teszik, hogy könnyen beazonosítsuk a fóliát. A fóliázási munkálatok befejezése után a LLumar által kiállított plasztikkártyás műbizonylat igazolja a fólia szakszerű felszerelését és az engedélyének meglétét. Ha a fenti előírásoknak megfelelően került felszerelésre az autófólia, akkor az felszerelése teljesen törvényes.

Az autófólia műbizonylatok fontosak az autó tulajdonosai és az ellenőrző hatóságok számára egyaránt. Az autó tulajdonosa számára azért fontos, mert a műbizonylat igazolja a fólia szakszerű felszerelését és az engedélyezettségét, amely szükséges lehet rendőri ellenőrzések vagy a forgalmi vizsgáztatás során. Az ellenőrző hatóságok számára pedig azért fontos, mert a műbizonylat segítségével ellenőrizhetik, hogy az adott autóüveg fólia megfelelő engedélyekkel rendelkezik-e, illetve az előírásoknak megfelelően lett-e felszerelve.

UV Shield - LLumar AU85


Napjainban egyre nagyobb problémát okoz az erős UV sugárzás ill.annak emberekre gyakorolt káros hatása a bőrrák, más néven melanoma. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint NEM gyógyitható, csak megelőzéssel védekezhetünk a betegség ellen. Nyáron az autóban ülve védtelenek vagyunk a gyilkos sugarak ellen, egy rövidebb utazás alkalmával is leéghetünk az autó gyári üvegei mögött.

Erre a problémára kínál megoldást at UV Shield üvegfólia, amely az UV sugarak 99,9%-át elnyeli, mindamellett nem változtatja meg az üveg színét, a fény 78%-át átereszti. Az UV Shield az autó összes ablakára felszerelhető beleértve az első szélvédőt, kiváló alternatíva lehet azoknak akik nem szeretnék megváltoztatni autójuk gyári megjelenését, viszont fontosnak tartják szerettei testi épségének védelmét utazás közben.