Épületfóliák

A hővédő üvegfóliák jelentősen hozzájárulnak épületének energia gazdálkodásához. Egy épület hűtési szükségletének egyharmada az ablakon beáramló hőgyarapodás miatt keletkezik, amellett, hogy hozzávetőlegesen az ablakok 75%-a nem energiahatékony.

Az energiafelhasználást optimalizáló fóliákkal ellátott épületek akár 15%-os energiacsökkentést is elérhetnek, hatásosabb légkondicionálás biztosításával és co2 csökkentéssel, átlagosan három éven belüli megtérülési idővel. 

Az energiafelhasználás csökkentése nem csak az épület fenntartási költségeit csökkenti, de jelentős mértékben hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez is. Az épületek energiatakarékossága fontos tényező a fenntartható fejlődés szempontjából, és egyre nagyobb hangsúlyt kap az építészetben. Az energiahatékonyságra vonatkozó szabványok és előírások az építési előírások részét képezik, és az energiahatékony megoldások alkalmazása egyre elterjedtebb. Az LLumar fóliák széles választéka lehetővé teszi az épületnek a megfelelő fólia kiválasztását az adott energiahatékonysági szint és esztétikai igények alapján.

Hogyan dolgozik a fólia?

  • Csökkentik a hő gyarapodást akár 85%-kal
  • Kizárják az UV sugarak 99%-át
  • Növelik a komfortérzetet a hő és káprázódás csökkentésével
  • Low-E termékek növelik a hőszigetelést egész éven keresztül

FŐBB TIPUSAI:

1.Tükröző (hővédő) fóliák:

A reflexiós réteggel ellátott fóliák nagymértékben (akár 79%-ban) lecsökkentik a nap káros hőhatását, vakitó sugarait, beengedik azonban a fényt és a világosságot. A szoba hőmérsékletét lecsökkenti, valamint az UV sugarak 99%-át megszűri. Diszkrét megjelenést kölcsönöz az üvegnek, nappali fénynél meggátolja a belátást az épületbe.

2.Biztonsági (betörésvédős) fóliák:

Az üveg belső felületére felszerelt fólia megnöveli az üveg szilárdságát megvédve ezzel testi épségünket, életünket, még a szilánkokra tört üveget is összetartja. Megfelel a hazai és nemzetközi biztonsági előirásoknak. A legtöbb biztositó által elfogadott vagyonvédelmi eszköz.(MABISZ tanusitvánnyal rendelkezik.) A biztonsági fóliák többféle vastagságú szintelen illetve szinezett változatban kaphatók.

3.Dekorációs fóliák:

A dekorfóliák hatásos betekintés védelemre, és a vakitó fény csökkenését eredményezik. A dekorfóliák a külső fényt átengedik, igy kiválóan alkalmasak irodai térelválasztásra, éttermekbe, kirakatokra. A dekorációs fóliák többféle szinben illetve mintázatban kaphatók. A matt fólia alkalmazása szügségtelenné teszi egyéb árnyékoló (roló, redőny,stb…)használatát.