Karosszériavédő fólia (Paint Protection Film)

A LLumar kavicsfólia láthatatlan védelmet nyújt az autója fényezésének. Használatával a nagy sebességnél autónak ütköző apró tárgyak, mint a kavicsok, bogarak vagy a téli só és homok többé nem károsítják a fényezést. 

Az átlátszó PPF fóliák legfőbb funkciója, hogy megóvják az autó karosszéria elemeket a sérülésektől. Sokan úgy ismerik, hogy “motorháztető fóliázás”, de a LLumar karosszériavédő termékei ennél sokkal többre képesek! Nem csak a motorháztetőt, hanem a lökhárítót, valamint a visszapillantó tükrökig terjedő területet védelmezi a kavicsfelverődéstől és az utazás során keletkező kosztól. LLumar PPF termékeink biztonságban tartják autóját!

A LLumar karosszériavédő fólia nem csak apró kőfelverődésektől, faágaktól vagy a mosás okozta kisebb sérülésektől véd, hanem hatékonyan megakadályozza az autó karosszériájának nagyobb sérüléseit is. Az öngyógyító technológia lényege, hogy a fólia felületén lévő kisebb karcolások, kavicsnyomok hő hatására maguktól eltűnnek. Nincs szükség plusz melegítésre, mivel a napfény is elegendő az öngyógyulás aktiválásához.

Az autó karosszériájának javítása nagyon költséges lehet, különösen akkor, ha nagyobb sérülésekről van szó. A LLumar karosszériavédő fólia használatával elkerülhetők az extra kiadások és a látogatások az autószerelőknél is jelentősen csökkenthetők. A tartós védelem időt és energiát is megtakarít, miközben autónk is megőrzi eredeti, esztétikus megjelenését.

Karosszéria védő fóliák jellemzői:

 • véd a felpattanó kavicsok, karcolások, parkolási sérülések ellen
 • öngyógyuló tulajdonság
 • vízlepergető
 • egyszerűen tisztán tartható
 • többféle vastagságban
 • átlátszó, matt, fényes fekete változatban.

Karosszéria védőfóliázás menete:

Pontos ajánlatot felmérést követően tudunk adni, illetve email-ben csatolt képek alapján, a típus, évjárat megadásával.

Mi a teendő karosszéria védő fóliázás előtt?

 • Alapos külső mosást követően tudunk dolgozni az autón.

 

Lehet-e polírozni a fóliázandó elemeket?

 • Lehet polírozni, viszont egyéb felület védő anyagok felvitele tilos (viasz, kerámia stb.)

 

Kell-e polírozni a fóliával bevont elemeket?

 • nem szükséges, az öngyógyuló tulajdonsága miatt

 

Hogyan zajlik a karosszéria védő fóliázás?

 • elemek tisztítása
 • telepítés, vizes eljárással
 • autó átadása.

Hogyan ismerhető fel a jó minőségű karosszériavédő fólia?

A silány minőségű karosszériavédő fóliákat könnyedén fel lehet ismerni, már az első pillantásra. Általában vékonyak, sérülékenyek, sárgulnak, karcosak és fakóak lesznek az idő múlásával, illetve könnyen eltávolíthatók, de ezzel együtt a fólia szakadozik. A LLumar prémium karosszériavédő fólia termékei azonban hatékonyan ellenállnak a sérüléseknek, hibátlanul eltávolíthatók, és az öngyógyuló felületük mindig fényes vagy matt marad – a típustól függően.

A rosszul telepített olcsó karosszériavédő fólia több árulkodó jelét is mutatja. Az éles, nyújtott vágások, a felületi karcolások, a levegőbuborékok és a jól látható szennyeződések mind azt mutatják, hogy alacsony minőségű a fólia. Ráadásul néhány mosás után a víz könnyen bejuthat a fólia és a karosszéria elem közé.

Ezzel szemben a minőségi karosszériavédő fólia, motorháztető védő fólia évekig képes a helyén maradni, gyakorlatilag láthatatlan, a vágások pedig lekerekítettek. A fólia nem tartalmaz buborékokat, por- és szennyeződések sem tapadnak meg rajta, és nem is karcolódik.